Online afspraak maken

Team

Marc van Dijk


Marc van Dijk is geboren op 10 april 1980 in Kerkdriel. Na de middelbare school viel de keuze op de opleiding fysiotherapie vanwege zijn affiniteit met sport, bewegen en gezondheid. In 1999 is hij dan ook begonnen met de opleiding fysiotherapie. In 2004  is hij afgestudeerd als fysiotherapeut. Al tijdens de studie fysiotherapie kreeg hij plannen om verder te studeren, omdat antwoorden op allerlei vakinhoudelijke vragen uitbleven.

Opleiding osteopathie
In oktober 2005 is Marc gestart met de opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Maarssen/Zeist. Vanaf dat moment heeft hij de osteopathische technieken en denkwijze in de praktijk gebracht, toen nog als fysiotherapeut en inmiddels al een aantal jaren als osteopaat D.O.- Mro.
Zijn doel is om klachten zo snel en effectief mogelijk op te lossen. in 2016 was het behandelgemiddelde voor nieuwe patienten 2.31. Dus de meeste patienten waren in minder dan 3 behandelingen van hun klachten af!!

In 2012 heeft Marc zijn diploma osteopathie behaald aan de Internationale Academy of Osteopathy te Gent.  Daarna werden osteopatische vaardigheden naar een hoger nivo gebracht door de technieken van "de Bakker" te integreren in de manier van werken.
Momenteel volgt Marc een opleiding tot Causopractor, een nieuw domein binnen de gezondheidszorg waarbij het vinden en behandelen van de oorzaak nóg meer aandacht krijgt.
http://www.causopractie.org


Studies

- fysiotherapie; Thim van der Laan
- Personal trainer / optimal performance training; NASM (national academy of sports medicine)
- Osteopathie D.O. MRo; Internationale academy voor osteopathie.

postgraduate studies:

- Osteopathie bij zuigelingen en kinderen [ fico instituut Antwerpen]
- Geintegreerde technieken deel 1; Methode de Bakker. IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 2; Methode de Bakker. IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 3; Methode de Bakker IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 4: Methode de Bakker IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 5: Methode de Bakker IGT Antwerpen.


Publicaties:
- "De invloed van het mobiliseren van de ossa temporalia op de opening van de mond."


Jurn van Ballekom

Hoi, Ik ben Jurn, geboren op 12 april 1993 in Kerkdriel. Na een lange zoektocht naar waar ik nou echt energie van kreeg, bleven er nog 2 opties open: bedrijfskunde en sport/gezondheid. Na de opleiding International Business af te ronden en een jaar gewerkt te hebben, kwam ik er al snel achter dat ik mezelf ook niet heel de week op kantoor zag zitten. Dan maar de andere kant op met de opleiding fysiotherapie, dit bleek een schot in de roos. Ondertussen zijn we een aantal jaar verder en heb ik mezelf op beide vlakken mogen ontwikkelen. Dit resulteerde in 2 dagen osteopathie en 3 dagen management van FysioFocus.
Osteopathie
in 2019 ben ik gestart met de opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist en Antwerpen. Net zoals Marc heb ik de osteopathische technieken geïntegreerd in mijn fysiotherapeutische behandelingen en kwam ik er al snel achter dat dit voor mij meer oplossingsgericht werkt. Na ondertussen de examens te hebben gehaald ben ik begonnen met het volledig focussen op osteopathie.
Mijn nieuwsgierigheid binnen de osteopathie ligt erg bij het biodynamische werk van onder andere grondlegger in de osteopathie: A.T. Still. Hij zegt dat het biodynamische het zelfgenezend vermogen van het lichaam vertaald. Daarnaast start ik in 2023 met de technieken van Frank de Bakker.
Naast de osteopathische probeer ik leefstijlinterventies te integreren in mijn behandelmethode.

Studies
- THIM van der Laan: Fysiotherapie
- MSc. Osteopathie: IAO