Online afspraak maken

Team

Marc van Dijk


Marc van Dijk is geboren op 10 april 1980 in Kerkdriel. Na de middelbare school viel de keuze op de opleiding fysiotherapie vanwege zijn affiniteit met sport, bewegen en gezondheid. In 1999 is hij dan ook begonnen met de opleiding fysiotherapie. In 2004  is hij afgestudeerd als fysiotherapeut. Al tijdens de studie fysiotherapie kreeg hij plannen om verder te studeren, omdat antwoorden op allerlei vakinhoudelijke vragen uitbleven.

Opleiding osteopathie
In oktober 2005 is Marc gestart met de opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Maarssen/Zeist. Vanaf dat moment heeft hij de osteopathische technieken en denkwijze in de praktijk gebracht, toen nog als fysiotherapeut en inmiddels al een aantal jaren als osteopaat D.O.- Mro.
Zijn doel is om klachten zo snel en effectief mogelijk op te lossen. in 2016 was het behandelgemiddelde voor nieuwe patienten 2.31. Dus de meeste patienten waren in minder dan 3 behandelingen van hun klachten af!!

In 2012 heeft Marc zijn diploma osteopathie behaald aan de Internationale Academy of Osteopathy te Gent.  Daarna werden osteopatische vaardigheden naar een hoger nivo gebracht door de technieken van "de Bakker" te integreren in de manier van werken.
Momenteel volgt Marc een opleiding tot Causopractor, een nieuw domein binnen de gezondheidszorg waarbij het vinden en behandelen van de oorzaak nóg meer aandacht krijgt.
http://www.causopractie.org


Studies

- fysiotherapie; Thim van der Laan
- Personal trainer / optimal performance training; NASM (national academy of sports medicine)
- Osteopathie D.O. MRo; Internationale academy voor osteopathie.

postgraduate studies:

- Osteopathie bij zuigelingen en kinderen [ fico instituut Antwerpen]
- Geintegreerde technieken deel 1; Methode de Bakker. IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 2; Methode de Bakker. IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 3; Methode de Bakker IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 4: Methode de Bakker IGT Antwerpen.
- Geintegreerde technieken deel 5: Methode de Bakker IGT Antwerpen.


Publicaties:
- "De invloed van het mobiliseren van de ossa temporalia op de opening van de mond."

Barbara van Kollenburg


Hallo, mijn naam is Barbara van Kollenburg. Ik woon in Zaltbommel, ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door biologie en alles waar de natuur toe in staat is. Wij zijn als gezin dan ook vaak lekker buiten! Na mijn studie Biologie aan de Universiteit Utrecht (1995-2001), heb ik promotieonderzoek gedaan bij Kindergeneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (2002-2007) en daarna vele jaren in diverse medische functies bij farmaceutische bedrijven gewerkt. En toch bleef er iets knagen… Ik wilde méér. Méér hands-on en méér van toegevoegde waarde zijn voor de patiënt. Maar wel binnen het volledige biologische kader. Zonder het toen precies te beseffen, zocht ik naar een holistische benadering. De patiënt niet enkel als zijn of haar ziekte of kwaal beschouwen, maar de kwaal als onderdeel van de persoon zien, in alle facetten (anatomisch, fysiologisch, psychosociaal, ect..). Het antwoord hierop heb ik gevonden in de osteopathie. Elke patiënt is voor mij een nieuwe, unieke puzzel die gelegd mag worden. Een mooiere uitdaging bestaat er niet voor mij! Juist díe combinatie van mijn achtergrond in de wetenschap, gecombineerd met osteopathie zorgen dat ik ten volle mijn ambities kan waarmaken.

WETENSCHAPPELIJKE PUBLICATIES
  • Bugiani M, Boor I, van Kollenburg B, et al. Defective Glial Maturation in Vanishing White Matter Disease. J Neuropathol Exp Neurol.
  • van Kollenburg B, et al. Glia-specific activation of all pathways of the Unfolded Protein Response in Vanishing White Matter Disease. J Neuropathol Exp Neurol. 2006;65(7):707-15.
  • Pronk JC, van Kollenburg B, et al, Vanishing White Matter disease: a review of its genetics. Retard. Dev. Disabil. Res. Rev. 2006;44(2):144-8.
  • van Kollenburg B, et al. Regulation of protein synthesis in lymphoblasts from vanishing white matter patients. Dis. 2006 Mar;21(3):496-504.
  • van der Voorn JP, van Kollenburg B, et al. The Unfolded Protein Response in Vanishing White Matter Disease. Neuropathol. Exp. Neurol. 2005;64:770-5.
  • Scheper GC, Parra JL, Wilson M, Van Kollenburg B. et al. The N and C termini of the splice variants of the human mitogen-activated protein kinase-interacting kinase Mnk2 determine activity and localization. Cell. Biol. 2003;23:5692-705.
  • Scheper GC, van Kollenburg B, et al. Phosphorylation of eukaryotic initiation factor 4E markedly reduces its affinity for capped mRNA. Biol. Chem. 2002;277:3303-9.